Partida Romilor, de partea USL la alegeri

Partida Romilor "Pro Europa" şi PSD se vor sprijini reciproc la alegeri, iar romii vor susţine un eventual guvern USL, după alegeri.

Adăugat: 4 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Partidei Romilor "Pro Europa" au validat în unanimitate protocolul cu Partidul Social Democrat, prin care părţile se angajează să-şi acorde sprijin reciproc la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Documentul este un pact politic care a fost semnat la 28 octombrie şi a fost validat de către Conferinţa Naţională a Partidei Romilor.
 
Protocolul mai prevede şi suţinerea unui eventual guvern USL, după alegeri.
 
Liderul Partidei Romilor, Nicolae Păun, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce, suţinătoare până acum a PDL, îşi schimbă opţiunea politică, pentru a servi mai bine interesele comunităţii de romi.
 
Această reorientare politică ar putea să atragă o serie de probleme pentru comunitatea de romi, din partea primarilor şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene ai PDL - i-a avertizat el pe cei 500 de participanţi la Conferinţa Naţională.
 
"O serie de preşedinţi de consilii judeţene, primari care se află în opoziţie cu noi s-ar putea să vă creeze probleme, asta înseamnă că nu sunt maturi din punct de vedere politic pentru că - o afirm de la această tribună cu maximă responsabilitate - şi dumnealor au beneficiat odată şi cândva de bunăvoinţa noastră şi mă refer la PDL în mod direct şi nu ştiu în ce măsură, atât în plan local, ca de altfel şi la nivel de Guvern, dumnealor şi-au ţinut promisiunea", a spus Păun.
 
El  a ţinut să precizeze că formaţiunea sa nu are o înţelegere scrisă cu PNL, ca parte a Uniunii Social Liberale, ci una cu primul-ministru al României.
 
"Probabil o să fiu condamnat de către cei din opoziţie - mi-am auzit destule comentarii - spunând că sunt un cameleon, nu un scorpion. Da, aşa este, sunt un om politic care îmi văd interesele comunităţii de romi, recunosc că aşa este", a declarat  el, în aplauzele  delegaţilor Partidei Romilor veniţi din toată ţara.
 
Documentele de identitate, o problemă ce trebuie rezolvată
 
Deputatul social-democrat Mădălin Voicu a spus că, după acordul semnat la nivel central între formaţiuni, vor urma şi protocoale ale Partidei Romilor cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu Ministerul Muncii şi cel al Agriculturii.
 
În ceea ce priveşte MAI, instituţia va trebui să soluţioneze în primul rând problema documentelor de identitate, având în vedere că mulţi reprezentanţi ai etniei rome nu deţin toate actele necesare.
 
Victor Ponta vrea o colaborare fructuoasă cu Partida Romilor "Pro Europa"
 
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a transmis sâmbătă un mesaj reprezentanţilor Partidei Romilor, în care şi-a exprimat speranţa într-o colaborare fructuoasă, menţionând că nu există o problemă a romilor, ci a statului care nu reuşeşte să implementeze politici eficiente care să ofere condiţii de dezvoltare şi de afirmare pentru toţi cetăţenii.

Potrivit acestuia, obiectivul comun al USL şi al Partidei Romilor este acela de a face o Românie puternică, în care fiecare cetăţean să fie respectat.

"Sunt încrezător în reuşita noastră", a afirmat Ponta.


Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza