Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la summitul de la Madrid

Preşedintele Klaus Iohannis participă timp de două zile la summitul NATO de la Madrid.

Adăugat: 29 Iunie 2022
Ultima actualizare:29 Iunie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Participare la dineul de gală oferit de Majestățile Lor Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia în onoarea Șefilor de Stat și de Guvern
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis participă timp de două zile la summitul NATO de la Madrid, unde se va discuta despre războiul de agresiune purtat de Rusia în Ucraina, consecinţele acestuia şi acordarea în continuare de asistenţă militară şi umanitară Ucrainei.

Şeful statului român va saluta reflectarea în noul concept strategic al NATO a situaţiei actuale de securitate şi se va referi la importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euroatlantică.

De asemenea, Klaus Iohannis va reitera sprijinul pentru aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică. În cadrul reuniunii de la Madrid se va adopta, printre altele, noul concept strategic, document ce va stabili priorităţile NATO pentru următorii ani şi se vor lua decizii legate de consolidarea şi eficientizarea poziţiei de apărare a alianţei şi intensficarea parteneriatelor NATO. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - 29 iunie, ora 10:00)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza