Parteneriatul strategic România - Polonia

România şi Polonia au un parteneriatul strategic puternic şi viabil - au afirmat miniştrii apărării din cele două state, la finalul întâlnirii de la Bucureşti.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul apãrãrii naționale, Gabriel Leș, împreunã cu omologul sãu din Republica Polonã, Antoni Macierewicz - foto Valentin Ciobîrcã Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, împreună cu omologul său din Republica Polonă, Antoni Macierewicz
trimite pe mail

 Ministrul român al apărării, Gabriel Leş, a precizat că intensificarea relaţiilor bilaterale trebuie să se bazeze pe cooperarea în cadrul NATO şi al Uniunii Europene şi pe cooperarea tehnico-militară.

Cei doi oficiali au discutat incusiv despre importanţa punerii în aplicare a deciziilor luate la ultimul summit aliat, care a avut loc la Varşovia.

Ministrul român al apărării, Gabriel Leş, a afirmat că este nevoie în continuare de coordonarea eforturilor, în special pentru realizarea prezenţei aliate înaintate pe întreg flancul estic al NATO.

"În acest context, am accentuat importanţa deosebită a contribuţiilor reciproce cu subunităţi militare şi de personal de Stat Major la o operaţionalizare a Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, respectiv a grupului de luptă, sub coordonarea SUA din Polonia, pe care l-am trimis luna trecută. Aceste contribuţii dau măsura concretă a solidarităţii şi unităţii dintre statele noastre", a anunţat el.

Acesta a apreciat angajamentul Poloniei, de a paricipa, începând cu anul viitor, la misiunile de poliţie aeriană din România şi l-a asigurat pe omologul său, că facilităţile de instruire au fost modernizate.

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a evidenţiat, la rândul său, cooperarea bilaterală, care garantează securitatea celor două state, dar şi a ţărilor vecine.

"Poporul polonez este conştient de faptul că România este un bastion al securităţii în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, aşa cum Polonia este în zona Mării Baltice. Ţările noastre reprezintă doi piloni de bază pentru securitatea Europei, într-o lume liberă, care este conectată de către Alianţa Nord-Atlantică", a

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat inclusiv pe subiectele majore aflate pe agenda NATO, cu accent pe pregătirea summitului Alianţei, de la Bruxelles, din 25 mai.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza