Parteneriat strategic cu Coreea de Sud

Teodor Baconschi şi omologul sãu de la Seul urmeazã sã discute despre cooperarea în domeniul energiei şi infrastructurii, dar şi despre intensificarea relaţiilor economice

Adăugat: 6 Iulie 2010
Ultima actualizare:6 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de externe Teodor Baconschi începe marţi o vizitã de douã zile în Coreea de Sud.

 


Reporter: Carmen Gavrilã - În septembrie 2008, preşedintele Traian Bãsescu şi omologul sãu sud-coreean semnau o declaraţie comunã privind încheierea unui parteneriat strategic.

 Acum, ministrul de externe Teodor Baconschi şi omologul sãu sud-coreean vor semna Planul comun de acţiune pentru aplicarea declaraţiei privind stabilirea parteneriatului strategic. Ce înseamnã concret asta? Este vorba despre documentaţia care poate îmbunãtăţii nu doar relaţia politicã, ci şi pe cea economicã şi comercialã dintre cele douã ţãri.

 De altfel, motivul pentru care Coreea de Sud nu a fost afectatã foarte puternic de crizã este faptul cã a realizat o serie de parteneriate şi acorduri de liber schimb şi a încercat sã-şi extindã relaţiile comerciale.

 Parteneriatul Strategic cu România vine în completarea Acordului de liber schimb, intrat în vigoare anul trecut între Uniunea Europeanã şi Coreea de Sud.

 Dacã producãtorii români de automobile au reclamat cã maşinile coreene vor fi mai ieftine, pentru cã vor beneficia în timp de reduceri de taxe, producãtorii români de carne au salutat Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeanã şi Coreea de Sud.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza