Parteneriat pentru construirea unui nou spital pentru tratarea arsurilor

Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Primăria sectorului 1 are în plan, pe termen mediu, construirea unui nou spital pentru tratarea arsurilor, a anunţat azi, ministrul Vlad Voiculescu.

Adăugat: 12 August 2016
Ultima actualizare:12 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Primăria sectorului 1 are în plan, pe termen mediu, construirea unui nou spital pentru tratarea arsurilor, a anunţat  azi, ministrul Vlad Voiculescu.

El  nu a precizat ce buget este necesar sau unde va fi amplasată noua clădire, dar discuţiile pe această temă vor continua.

În ceea ce priveşte acţiunile imediate, acestea se concentrează pe reabilitarea Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi, a precizat Vlad Voiculescu. 

La rândul său, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat că urmează să fie formată o comisie de specialitate care să stabilească ce investiţii sunt necesare în actuala secţie de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri, care vor fi finanţate integral din bugetul local, iar, în viitor, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii se vor demara şi lucrările la primul spital de stat, construit după 1990 în România.

În prezent, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri lucrează sub capacitate, având suspendată activitatea Secţiei de Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că deocamdată plata salariilor personalului este acoperită.

Cu toate acesta, Voiculescu a recunoscut că ar  putea apărea probleme dacă numărul pacienţilor va scădea, iar Casa Naţională nu va mai deconta serviciile medicale prestate.  Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza