Parlamentul votează noul şef al SRI

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va pronunţa astăzi-după amiază, prin vot, asupra nominalizării liberalului Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Adăugat: 2 Martie 2015
Ultima actualizare:2 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: pnl.ro Eduard Hellwig, nominalizat la şefia SRI
trimite pe mail

Propunerea preşedintelui Klaus Iohannis a fost avizată recent de Comisia Parlamentară pentru Controlul SRI.

După audierea sa în Comisie, Eduard Hellvig a dat asigurări, că nu vor exista imixtiuni politice în activitatea SRI, dacă va fi ales de Parlament la conducerea instituţiei.

"Există doi piloni fundamentali pentru activitatea Seriviciului Român de Informaţii: dezvoltarea capacităţii de apărare şi a siguranţei naţionale şi combaterea corupţiei, că evaziunea fiscală este un fenomen, care, din păcate, rămâne mare, undeva la 18%, sper că vom avea capacitatea să reducem această evaziune fiscală", a spus Hellwig. 

Pentru a fi validat în funcţie, Eduard Hellvig are nevoie de 283 de voturi "pentru".

De altfel, nu sunt aşteptate surprize în condiţiile în care PSD, PNL, UNPR, UDMR şi PC s-au pronunţat în favoarea acestei nominalizări.

Serviciul Român de Informaţii are o conducere interimară din 27 inauarie, când preşedinţia a anunţat că a acceptat demisia directorului serviciului, George Maior, demisie ce a rămas şi până acum fără explicaţii oficiale. SIE - celălalt serviciu secret - nu are şef de anul trecut, după ce Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale.

CV Eduard HellwigAutor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza