Parlamentul se va întruni în sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal

Coaliţia guvernamentală a decis organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare până la data de 1 septembrie pentru Codul Fiscal.

Adăugat: 22 Iulie 2015
Ultima actualizare:22 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că Parlamentul se va întruni în sesiune extraordinară pană la 1 septembrie pentru a se pronunţa asupra cererii de reexaminare a preşedintelui privind Codul Fiscal.

Premierul a spus că această procedură a fost convenită în cadrul coaliţiei guvernamentale şi a apărat din nou proiectul noului cod, despre care a spus că va menţine Romania pe drumul creşterii economice.

"Am discutat cu liderii coaliţiei. Până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm Codul Fiscal, pentru că este un cod discutat cu mediul de afaceri, este un cod aprobat de către ambele camere ale parlamentului, în unanimitate, chiar dacă unii acum uită ce au votat acum trei săptămâni", a spus premierul.

El a adăugat că noul cod fiscal creează locuri de muncă şi ajută la dezvoltarea economică.

"E un cod foarte bun; nu e cod nici liberal, nici social-democrat, e al României şi ne ajută să creăm locuri de muncă pentru tineri, ne ajută să dezvoltăm economia românească, ne ajută să avem bani la fondul de pensii, ne ajută să avem bani pentru toate celelalte lucruri. Şi la 1 septembrie trebuie să-l avem în vigoare, pentru că e un lucru bun pentru România, nu pentru guvernul actual. Şi dacă acest guvern a făcut un lucru bun în ultimii trei ani şi jumătate, a făcut că, dintr-o prăpastie economică şi socială, trei ani de zile nimeni n-a pierdut nici măcar un leu", a precizat premierul.

El a anunţat că Guvernul va aproba marţea viitoare prima rectificare bugetară din acest an, care va fi  o rectificare pozitivă.


Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza