Parlamentul se reuneşte pentru validarea noului preşedinte al TVR

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, din nou, astăzi în plen, pentru a-l valida, prin vot, pe noul preşedinte al TVR. politicaromaneasca.ro a transmis transmite LIVE VIDEO dezbaterile din Parlament.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Numirea noului preşedinte al TVR de către Parlament nu a putut fi validată din lipsă de cvorum.

Şi-au exprimat opţiunea de vot doar 189 de parlamentari din cei 272 cât era necesar pentru ca propunerea să fie acceptată.

UPDATE La Parlament a început procedura de vot secret cu bile pentru numirea lui George Orbean, în calitate de preşedinte al TVR, la propunerea Consiliului de Administraţie al acestei instituţii.

Şedinţa comună a celor două Camere a fost reluată după ce timp de două ore conducerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor a făcut mai multe încercări pentru stabilirea cvorumului.

Ieri, parlamentarii au aprobat componenţa Consiliului de Administraţie, dar nu au reuşit, din lipsă de cvorum, să-l desemneze şi pe noul preşedinte al instituţiei.

Pentru această funcţie, a fost propus George Orbean, care a primit aviz negativ, în urma audierilor din comisiile de cultură.

Senatorii şi deputaţii au rezolvat, în şedinţa comună de ieri, doar parţial situaţia de la Televiziunea Publică.

Ei au validat noul Consiliu de Administraţie al TVR, dar în momentul în care propunerea noului preşedinte al instituţiei trebuia supusă din nou votului, s-a constatat lipsa cvorumului în sală.

Şedinta de plen a fost astfel suspendată şi reprogramată pentru această dimineaţă, de la ora 10:30.

În timp ce în plen avea loc apelul nominal, noua conducere a TVR s-a retras pentru o primă şedinţă, în cadrul căreia l-a propus pe reprezentantul guvernului, George Orbean, ca preşedinte al instituţiei.

Comisiile de cultură s-au reunit şi l-au audiat pe acesta, dar în urma discuţiilor au decis, cu 18 voturi împotrivă şi 15 pentru, să înainteze plenului un aviz negativ pentru nominalizarea lui ca preşedinte al TVR.

Decizia finală aparţine însă plenului reunit.

Nu este exclus ca în această dimineaţă, Comisiile reunite de Cultură să aibă o altă şedinţă, în eventualitatea în care noul Consiliu de Administraţie înaintează o altă propunere pentru funcţia de preşedinte al instituţiei. Astăzi expiră mandatul conducerii interimare a TVR.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza