Parlamentul se reunește luni pentru dezbaterea bugetului

Parlamentul se reuneşte, mâine, în plen pentru dezbaterea proiectului bugetului de stat şi al asigurărilor sociale.

Adăugat: 28 Februarie 2021
Ultima actualizare:28 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sâmbătă, cele două documente au fost avizate favorabil de senatorii şi deputaţii din comisiile parlamentare de buget-finanţe. Chiar dacă dezbaterile au fost aprinse, în final, proiectele au trecut în forma propusă de executiv, toate amendamentele opoziţiei fiind respinse prin vot.

PSD a depus aproximativ 3.400 de amendamente la Legea bugetului de stat, iar Alianţa pentru Unirea Românilor, în jur de 600.

Toate, însă, au fost respinse de comisiile de specialitate ale Parlamentului, care au adoptat Legea bugetului în forma propusă de guvern.

Aşadar. şansa opoziţiei de a-şi promova amendamentele pentru a fi adoptate a rămas plenul comun de mâine. Opoziţia ţine mult la unele amendamente, cum ar fi cele legate de majorarea alocaţiei copiilor. Acest lucru a fost cerut de senatorul PSD Radu Oprea ministrului muncii.

Radu Oprea: Nu încălcaţi acest drept, care este în conformitate cu legea, şi dacă, vreodată, aţi crezut în mod real că alocaţiile copiilor trebuiesc dublate şi că legea trebuie respectată, aveţi această şansă prin aprobarea amendamentelor pe care Partidul Social Democrat le va face.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, consideră că o nouă majorare a alocaţiilor va duce la mărirea deficitului bugetar.

Raluca Turcan: O altă majorare, practic, ar duce la ieşirea din deficitul bugetar, astfel încât orice majorare de venit să nu fie însoţită de scăderea puterii de cumpărare, de inflaţie şi de scăderea calităţii vieţii.
Reporter: Alte amendamente pe care opoziţia le consideră importante privesc majorarea pensiilor.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza