Parlamentul se reuneşte în şedinţe de plen

Parlamentarii se întorc, astăzi, la lucru, după minivacanţa de 1 Mai. Senatorii şi deputaţii au programate lucrări în comisiile de specialitate, dar şi şedinţe în plen.

Adăugat: 2 Mai 2017
Ultima actualizare:2 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

politicaromaneasca.ro va transmite LIVE VIDEO dezbaterile din pelnul Camerei Deputaţilor.

Pe agenda comisiilor juridice ale Legislativului s-ar putea afla şi o nouă modificare a regulamentului Parlamentului.

Această iniţiativă îi aparţine preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi are scopul de a obliga toate persoanele chemate la audieri să se prezinte şi la comisiile parlamentare de anchetă.

Este vorba, în special, despre comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 - după cum precizează reporterul RRA, Alina Stănuţă.

Obiectivele comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 trebuie modificate - spunea preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru a nu coincide cu cele ale anchetei deschise de Parchetul General.

El a mai afirmat că trebuie modificat şi regulamentul, astfel încât persoanele chemate la audieri în Parlament să fie obligate să se prezinte.

"După ce se va constitui această comisie de anchetă parlamentară,  care nu face anchete penale, pentru că nu acesta este rostul ei, vă pot spune că la acea comisie vor fi chemaţi, de către membrii comisiei, toate persoanele şi toţi reprezentanţii instituţiilor, care pot aduce informaţii care vor ajuta să ajungă la adevăr, sau măcar să se apropie de adevăr. În ceea ce priveşte alegerile din 2009, nu este o comisie făcută împotriva a cuiva anume, ci este o comisie generată de declaraţi publice care au apărut în ultima perioadă", a precizat Dragnea. 

Liberalii, prin vocea liderului interimar Raluca Turcan, salută trimiterea la comisie, afirmând că înfiinţarea comisiei speciale de anchetă nu se justifică. 

"Partidul Naţional Liberal a spus de la bun început, că această comisie de anchetă nu îşi are rostul. În momentul în care a fost deschisă o anchetă penală.  eporter: Redefinirea obiectivelor comisiei de anchetă şi stabilirea regulamentului intră în sarcina comisiilor juridice reunite, care au termen până la finele acestei săptămâni", a susţinut ea. 

Constituirea acestei comisii parlamentare a fost iniţiată de liderii formaţiunilor aflate la putere, după ce jurnalistul Dan Andronic a relatat că, în seara scrutinului prezidenţial din 2009, fostul vicepremier Gabriel Oprea a găzduit o întâlnire la care au participat foşti şefi ai SRI - George Maior şi Florian Coldea - precum şi procurorul general de la acea vreme, Laura Codruţa Kövesi.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza