Parlamentul R. Moldova a adoptat o declaraţie pentru soluţionarea conflictului cu Transnistria

Parlamentul de la Chişinău a adoptat, joi, o declaraţie cu privire la Transnistria, în care se reafirmă voinţa actualei conduceri de a soluţiona conflictul din regiunea separatistă.

Adăugat: 10 Iulie 2014
Ultima actualizare:10 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În document se precizează că soluţionarea acestui conflict include şi calea negocierilor, dar cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Documentul a fost criticat de opoziţia comunistă, dar aprobat de către majoritatea deputaţilor, informează corespondentul RRA,  Mircea Dascaliuc.

Autorităţile vor continua să întreprindă eforturi pentru ca de prevederile Acordului de Asociere să beneficieze şi locuitorii din stânga Nistrului, iar dialogul între Chişinău şi Tiraspol va continua.

Acestea sunt principalele mesaje lansate prin declaraţiile adoptate joi, 10 iulie.

Deputatul liberal democrat Valeriu Ghileţchi a calificat declaraţia drept "echilibrată".

"Este o declaraţie echilibrată care vine să ofere o încercare de a debloca această criză.
Reporter: Deputaţii comunişti au acuzat actuala guvernare că prin apropierea de UE au periclitat procesul de reglementare a conflictului transnistrean", a spus Valeriu Ghileţchi .

Pe de altă parte, deputatul comunist Sergiu Stati consideră drept "stranie şi suspectă" această declaraţie.

"Este stranie şi suspectă această iniţiativă, proiectul urmărind scopul strict electorale fără a pretinde la promovarea restabilirii integrităţii teritoriale a ţării", consideră deputatul comunist.

Amintim că acordul de liber schimb ratificat săptămâna trecută de Parlamentul de la Chişinău are prevederi explicite pentru regiunea transnistreană între care şi prelungirea termenului de aplicare a acestuia până la sfârşitul anului 2015.Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza