Parlamentul moldovean în sesiune extraordinară

Sesiunea extraordinară a Parlamentului Chişinău a fost convocată de preşedintele acestui for şi, totodată, lider interimar al ţării, Marian Lupu.

Adăugat: 11 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În sesiunea extraodinară, Parlamentul ar trebui să formeze Biroul Permanent şi să aleagă cel de-al doilea vicepreşedinte, funcţie care revine Partidului Comuniştilor.


Tot în această sesiune extraordinară, Parlamentul de la Chişinău urmează să acorde şi votul de încredere noului cabinet al primului-ministru desemnat, Vlad Filat, care mai are doar câteva zile la dispoziţie până când expiră perioada legală pentru formarea guvernului.


Potrivit presei de la Chişinău, în noul Guvern se vor regăsi o mare parte dintre membrii celui precedent, majoritatea miniştrilor noi fiind cei care vor conduce ministerele coordonate până acum de reprezentanţii Alianţei Moldova Noastră, care nu a reuşit să atingă pragul electoral la alegeri.


Decizia de convocare a sesiunii extraordinare a fost luată, potrivit unui comunicat al preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, pornind de la necesitatea depăşirii crizei politice.


Aceasta s-a declanşat în aprilie 2009, ca urmare a incapacităţii Parlamentului de a alege un şef al statului, ceea ce a condus de două ori la alegeri anticipate.


Majoritatea formată după alegerile din noiembrie anul trecut deţine 59 de mandate, cu două mai puţin decât cele 61 necesare pentru alegerea unui preşedinte.


Candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană este Marian Lupu, iar în cazul în care acesta va reuşi să convingă cel puţin doi deputaţi comunişti să-l voteze, liderul liberal Mihai Ghimpu ar urma să fie ales preşedinte al Parlamentului.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Cătălin Gomboş
Adăugat:
11 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza