Parlamentul înfiinţează Comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009

Comisia de anchetă privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţaile din 2009 va fi condusă de senatorul PSD Mihai Fifor.

Adăugat: 11 Mai 2017
Ultima actualizare:11 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii au decis, astăzi, în şedinţă comună înfiinţarea Comisiei de anchetă privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţaile din 2009, cu 241 de voturi pentru şi 86 împotrivă.

Propunerea PSD de înfiintare a comisie de anchetă privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 2009 a fost votată, după un nou raport potrivit căruia comisia va viza posibila implicare a unor instituţii sau peroane în procesul electoral, sau vicierea rezultatului acestuia, dar nu şi infracţiunile investigate deja de Parchetul General.

Comisia va fi condusă de senatorul PSD Mihai Fifor.

În cadrul dezbaterilor generale care au precedat votul, liberalii şi parlamentarii USR au anunţat că vor vota împotriva acestei comisii pentru că demersul contravine principiului separaţiei puterilor în stat.

PNL menţiona că are deja redactate contestaţiile la CCR.

În replică, deputatul PSD Eugen Nicolicea preciza că în raport nu se face referire la anchetarea procurorilor sau a magistraţilor şi nu se investighează infracţiunile investigate deja de Parchetul General.

Pe ordinea de zi a şedinţei comune mai figurează şi revocarea din funcţia a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, şi numirea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, ANCOM, proceduri care se desfăşoară cu buletine de vot.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza