Parlamentul European va adopta o rezoluţie pentru Brexit

Preşedintele Parlamentului European a precizat că instituţia pe care o conduce va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie pentru Brexit.

Adăugat: 28 Martie 2017
Ultima actualizare:28 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor discuta, mâine, despre poziţia Parlamentului în cadrul negocierilor pentru Brexit, a anunţat preşedintele instituţiei, Antonio Tajani, după întâlnirea cu primarul Londrei, Sadiq Khan.

Parlamentul European va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie pe această temă.

Corespondentul Radio România, Claudia Marcu a transmis că preşedintele Antonio Tajani a spus că Parlamentul European va juca un rol decisiv în negocierile pentru Brexit.

El a precizat că interesele cetăţenilor europeni vor fi protejate, iar după acest divorţ, Uniunea Europeană trebuie să continue să colaboreze cu Marea Britanie.

Antonio Tajani: "Cele patru libertăţi trebuie să rămână unite. Este un punct important pentru negociatorul şef, Michel Barnier."

Antonio Tajani s-a referit la libera circulaţie a bunurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor.

Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a subliniat şi el faptul că pedepsirea Marii Britanii în aceste negocieri nu este în interesul nimănui.

"Votul Londrei a fost pentru rămânerea în Uniunea Europeană, dar acceptăm decizia majorităţii. Vrem să continuăm colaborarea excelentă cu Uniunea Europeană chiar şi după ce părăsim structurile acesteia", a spus acesta.
 Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza