Parlamentul European critică România în privinţa respectării statului de drept

Parlamentul European a adoptat cu o mare majoritate o rezoluţie critică la adresa respectării statului de drept în România

Adăugat: 14 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul European a adoptat, ieri, la Strasbourg, cu o mare majoritate o rezoluţie critică la adresa respectării statului de drept în România, şi care îndeamnă al intensificarea luptei anticorupţie.

Documentul, care a trecut cu 473 de voturi pentru şi 151 împotrivă, critică şi modul disproporţionat în care ar fi acţionat forţele de ordine la protestul de la Bucureşti din 10 august.

Rezoluţia a fost votată şi de mulţi europarlamentari socialişti, dar liderul grupului socialistilor din Parlamentul European, Udo Bullman a spus că totuşi nu se poate pune un semn de egalitate între situaţia din România şi cea din Polonia sau Ungaria.

Udo Bullman: Am vrut rezoluţie care să contribuie la aflarea adevărului, la o analiză corectă a chestiunii, şi la îmbunătăţirea situaţiei în ţară, E greşit să punem  România pe acelaşi loc cu Polonia, când vine vorba de Articolul 7. 

În schimb, liderul popularilor europeni, Manfred Weber a spus că drepturile fundamentale nu sunt negociabile, şi de aceea Partidul Popularilor Europeni a susţinut rezoluţia. 

Manfred Weber: E clar că România înregistrează regrese în lupta anticorupţie, şi în ce priveşte independenţa justiţiei sistemul judiciar e sub presiune, iar noi, Grupul Popularilor suntem de partea cetăţenilor care au protestat în stradă, susţinând o Românie modernă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza