Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară pentru învestirea noului Guvern

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în această saptămână în sesiune extraordinară pentru învestirea noului executiv.

Adăugat: 2 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul începe mâine procedurile în vederea instalării cabinetului condus de premierul desemnat Sorin Grindeanu.

Pe 4 ianuarie urmează să aibă loc votul de învestitură a noului guvern care ar putea depune jurământul în aceeaşi zi după ce preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat în princpiu de acord cu acest calendar.

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în această saptămână în sesiune extraordinară pentru învestirea noului executiv.

Primele proceduri vor începe mâine când lista cu miniştrii din cabinetul Grindeanu şi progrmul de guvernare vor fi analizate de fiecare grup parlamentar în parte.

Programul a fost anunţat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Marţi, 3 ianuarie, la ora 10:30 Biroul Permanent de la fiecare cameră, deputaţi şi senatori. De asemenea la ora 12:00 plen în fiecare cameră pentru adoptarea ordinii de zi, ora 14:00 fiecare partid în forul de conducere, Comitetul Executiv la noi şi Biroul Politic la ALDE, vor aproba lista cabinetului, între 16:00 şi 17:30 depunerea de către premierul desemnat a structurii guvernului, a listei cabinetului şi a programului de guvernare aşa cum este procedura. Pentru ziua de miercuri, 4 ianuarie, audieri şi vot de învestitră. Propunem ca miercri, 4 ianuarie, la ora 19:00 să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului pentru membrii Guvernului", a spus Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu a spus că este foarte posibil ca bugetul pentru acest an să fie aprobat până la sfârşitul lunii ianuarie.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza