Parlamentul amână validarea lui Săftoiu pentru postul de director general al SRTv

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune l-a ales, prin vot, pe Claudiu Săftoiu, în funcţia de preşedinte al Consiliul de Administraţie al SRTv.

Adăugat: 9 Octombrie 2012
Ultima actualizare:9 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Claudiu Săftoiu a obţinut, marţi, opt voturi de la Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi rămâne directorul general al postului public.

Totodată, plenul reunit al Parlamentului a validat componenţa noului Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române, cu 258 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Cu toate acestea, şedinţa de plen reunit a Parlamentului, în care trebuia validat Claudiu Săftoiu în funţia de preşedinte director general al SRTv a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Validarea lui Săftoiu în funcţia de preşedinte director general al SRTv a fost reprogramată pentru şedinţa următoare de plen reunit, care va avea loc luni.

Lipsa de cvorum a fost constată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după ce deputatul PDL Petru Călian a atras atenţia asupra acestui aspect.

Potrivit comunicatului Camerei Deputaţilor, Parlamentul României a numit, marţi, 9 octombrie, prin vot secret cu bile (258 voturi pentru, 9 împotrivă) Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Au fost validaţi de Parlament ca membri titulari ai CA al SRTV Radu Carp şi Adriana Silvia Meseşan (propunerea Grupurilor parlamentare ale PD-L), Claudiu Brânzan şi Cristian Niţulescu (propunerea Grupurilor parlamentare ale PSD), Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu-Longin (propunerea Grupurilor parlamentare ale PNL), Nagy Zoltan Levente (propunerea Grupurilor parlamentare ale UDMR), Nicoleta Nicolicea (propunerea Grupurilor parlamentare ale progresiste), Romina Surugiu (propunerea instituţiei prezidenţiale), Gabriel Tufeanu (propunerea Guvernului României), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (propunerea angajaţilor Televiziunii Române) şi Raico Cornea (propunerea din partea minorităţilor naţionale).

Au fost, de asemenea, numiţi şi membrii supleanţi după cum urmează: Ion Lucian Catrina, Paul Călin Botez, Luminiţa Violeta Ristea, Vasile Arhire, Dida Drăgan, Daniela Bârsan, Rostaş Peter Istvan, Mihai Rădulescu, Ioana Popescu şi Andreea Ghiţă.

Membrii titulari şi supleanţi au depus jurământul de credinţă în faţa Camerelor reunite.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRTV, nominalizat în persoana domnului Claudiu Săftoiu, nu a putut fi validat de Parlament prin vot, din cauza lipsei cvorumului, se mai precizează în comunicat.

Claudiu Săftoiu, contestat  de angajaţii TVR

Sute de oameni au protestat şi marţi în curtea sediului central din Bucureşti faţă de modul în care conducerea de până acum a Televiziunii Publice a conceput procesul de concedieri colective.

Este vorba despre proteste spontane ale angajaţilor TVR, după cum afirmă reprezentanţii sindicatelor.

Reamintim că fosta conducere a TVR, în frunte cu Claudiu Săftoiu a decis concedierea a peste 800 de angajaţi în încercarea de a redresa compania publică de televiziue care se confruntă cu datorii de peste 140 de milioane de euro.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
9 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza