Parlamentul a revocat-o pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului

Parlamentul a revocat-o pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Rezultatul votului a fost anunţat în urmă cu puţin timp în plenul reunit al celor două Camere.

Adăugat: 16 Iunie 2021
Ultima actualizare:16 Iunie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Renate Weber. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Parlamentul a votat cu 247 de voturi pentru şi 32 împotrivă revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, iar discuţiile au fost tensionate, cu replici, între reprezentanţii puterii şi ai opoziţiei.

Preşedinta Comisiei juridice din Senat, liberala Iulia Scântei, declara că s-a constatat că Parlamentul are competenţe pentru a o revoca pe Renate Weber din această funcţie deoarece a încălcat legile ţării şi Constituţia.

"Nu suntem instanţă de judecată - spunea aceasta - dar legislativul îşi exercită prerogativa constituţională a controlului parlamentar, inclusiv cu privire la instituţia Avocatului Poporului".

Pe de altă parte, PSD a anunţat că va contesta la CCR acest vot, întrucât menţiona liderul de grup din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, nu există nici un element care să justifice revocarea Avocatului Poporului.

La finalul dezbaterilor din comisiile juridice, Renate Weber spunea că nu are ce să-şi reproşeze în acest mandat, iar drepturile şi libertăţile cetăţeanului sunt un lucru sfânt pentru ea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirma cu puţin timp în urmă că liderii coaliţiei de la guvernare nu vor avansa nici o propunere pentru a prelua această funcţie până când nu se ia decizia finală în cadrul PNL - USR - UDMR.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza