Parlamentarii UDMR se retrag de la votul moţiunii de cenzură

Parlamentarii UDMR se vor retrage în momentul supunerii la vot a moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL, împotriva Guvernului Dăncilă

Adăugat: 27 Iunie 2018
Ultima actualizare:27 Iunie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

Parlamentarii UDMR se vor retrage astăzi din sală în momentul în care va fi supusă votului moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL.

Anunţul a fost făcut de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, care a precizat că senatorii şi deputaţii UDMR îşi vor exprima opinia la dezbaterile generale, după care vor părăsi sala de plen. 

"Nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem, să nu ştiu ce... Nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului. Se va demonstra că coaliţia PSD-ALDE are majoritate şi fără noi şi se va demonstra că nici măcar cu voturile noastre n-ar fi trecut o moţiune de cenzură. E nevoie de ceva mai mult decât o critică, chiar coerentă sau mai puţin coerentă, a guvernului. Trebuie şi o viziune despre viitor, trebuie un lider, trebuie un program de guvernare, trebuie o listă de miniştri cu care poţi să mergi în a doua clipă mai departe, ceea ce lipseşte în acest moment", a spus Kelemen Hunor.

Liberalii continuă negocierile în încercarea de a aduna suficiente voturi pentru a trece moţiunea, în timp ce coaliţia de la putere a anunţat că va asigura cvorumul necesar, dar nu va participa la vot. 

În capitală au fost anunţate proteste în timpul desfăşurării dezbaterilor şi votului în parlament, pentru susţinerea demersului antiguvernamental.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza