Parlamentarii şi-au aprobat pensiile speciale

Plenul reunit al legislativului a adoptat proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, care fusese trimis la reexaminare în vară de preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 15 Decembrie 2015
Ultima actualizare:15 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Perioada minimă obligatorie pentru ca un senator sau deputat să beneficieze de indemnizaţie pentru limită de vârstă este un mandat de parlamentar.

Decizia aparţine plenului reunit din această dimineaţă şi a trecut cu 287 de voturi pentru, cinci abţineri şi un vot împotrivă.

Grupurile PNL nu au participat la acest vot, deputatul liberal Eugen Nicolaescu declarând că prin acest gest, PNL doreşte să se delimiteze de lege.

Potrivit documentului, indemnizaţia se acordă în limita a trei mandate şi de ea nu beneficiază parlamentarii condamnaţi definitiv în justiţie.

Totodată, plenul reunit a păstrat în forma iniţială legea care permite asigurarea drepturilor băneşti pentru transportul în teritoriu al parlamentarilor pe baza unei decizii a conducerii celor două camere.

Parlamentul a respins astfel cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a acestei legi, pe motiv că suma prevăzută în document nu asigură transparenţă şi predictibilitate.

Senatorii şi deputaţii dezbat şi votează în ritm alert bugetele principalilor ordonatori de credite.

Până acum au fost adoptate, printre altele, bugetele SRI, SPP, Administraţiei Prezidenţiale, Curţii de Conturi, MApN sau SRR, fără amendamente, în forma prevăzută de guvern.

Dezbaterile continuă.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza