Parisul rămâne deschis în privința perspectivelor aderării României la Schengen

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu omoloul său francez, Emmanuel Macron.

Adăugat: 23 Iunie 2017
Ultima actualizare:23 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, alături de omologul său francez, Emmanuel Macron
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea de astăzi cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că Parisul este foarte deschis în ceea ce priveşte perspectivele de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Nu este însă de aşteptat un progres semnificativ în această privinţă, până la alegerile din Germania şi câtă vreme Olanda încă nu are un guvern.

Preşedintele României a mai spus că ţara noastră va negocia cu Franţa prin echipe de experţi, dar şi la nivel european, situaţia privind detaşarea muncitorilor.

"Discuţia pe muncitorii detaşaţi a fost iniţiată de preşedintele Macron, fiindcă doreşte să colaboreze cu noi şi am arătat toată deschiderea pe acest dosar. Consider că este foarte bine să lucreze pe acest dosar ţări care au această problemă pe care o numesc ei "social", să lucrăm împreună şi cu noi, care de fapt, de multe ori trimitem muncitori acolo. Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă, nu are rost să ne ascundem după deget şi să rămână fiecare pe poziţia lui. Ca în orice negociere, trebuie să lase şi unul şi altul şi atunci se găsesc poziţii comune", a spus Klaus Iohannis. 

Reformarea zonei euro

În discuţia dintre cei doi şefi de stat au fost şi propunerile Franţei pentru reformarea zonei euro.

Klaus Iohannis a declarat că i-a propus preşedintelui Macron ca proiectul bugetului zonei euro să fie deschis şi pentru alte ţări, de exemplu, pentru România, care vrea să colaboreze din timp pe acest dosar, chiar dacă ţara noastră nu este acum în zona euro, dar are această ţintă fixată pentru viitor.

Administraţia prezidenţială de la Bucureşti a anunţat că preşedintele Emmanuel Macron va veni în perioada următoare în România.

VIDEO Declarațiile președintelui Iohannis, după întâlnirea cu omologul său francez, Emmanuel Macron.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza