Parchetul a dispus urmărirea penală "in rem" în cazul incendiului din Bamboo

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale in rem, adică pentru fapte şi nu a unor persoane, pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul "Bamboo".

Adăugat: 21 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii îi vor audia, astăzi, pe administratorul clubului "Bamboo", pe şeful pazei şi alţi angajaţi.

De altfel, în cursul acestei dimineţi, mai multe persoane au fost duse la Secţia 7 pentru a da declaraţii preliminare, au declarat surse din Poliţia Capitalei, citate de reporterul RRA,  Daniela Mănuţă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale in rem, adică pentru fapte şi nu a unor persoane, pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul "Bamboo".

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandru Georgescu, i-a precizat reporterului RRA,  Mădălina Verman, că a fost trimisă la faţa locului o echipă formată din doi procurori criminalişti.

Clubul "Bamboo" nu deţinea autorizaţie de funcţionare pentru anul 2017, a declarat în această dimineaţă pentru Radio România Actualităţi viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu

"Nu avea autorizaţie de funcţionare. Avea un dosar depus, dar incomplet. Cel mai important, nu aveau autorizaţia de construire recepţionată, aveau o autorizaţie din 2012, în baza căreia aveau de construit anumite lucruri şi, la final, ar fi trebuit să facă recepţia, să cheme Primăria şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, care să verifice ce au construit, dacă era conform cu autorizaţia. Anul trecut nu au avut, au primit amendă şi acum ar fi urmat din nou să primească amendă şi să urmeze suspendarea activităţii", a spus, Dan Cristian Popescu.

Vă reamintim că în incendiu au fost răniţi 38 de oameni, dar niciunul nu a suferit arsuri, potrivit informaţiilor făcute publice până la ora 10.00, de serviciile de urgenţă.

Doar nouă persoane mai sunt internate acum, cele mai multe la Spitalul Floreasca, unde este şi reporterul RRA, Marilena Frâncu.

Corespondenţă de la Spitalul Floreasca:

Cele mai multe persoane au ajuns aici, la Spitalul Floreasca, respectiv 19 după incendiul de la clubul "Bamboo".

Dintre acestea, nouă au fost aduse de echipaje ale Ambulanţei şi SMURD, iar zece au ajuns cu mijloace proprii.

Au rămas internate şase persoane: trei două femei şi un bărbat sunt în Secţia de ortopedie, două cu traumatisme lombare şi una cu fractură de gleznă.

Cei trei pacienţi au fracturi, deoarece au sărit de la etaj.

Alte trei persoane sunt internate în secţia de toxicologie.

Una dintre ele este în stare mai gravă şi a necesitat măsuri de protejare respiratorie.

Acum medicii au renunţat la acestea, însă starea pacientului este în continuare severă.

Între timp, s-au mai prezentat la Camera de gardă două persoane, care sunt în curs de evaluare.

Toate persoanele au prezentat intosicaţii cu fum în diverse grade.

Victimele sunt persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani.

Cei care au rămas internaţi nu vor fi externaţi mai devreme de 24 de ore.

La Spitalul Universitar de Urgenţă au fost duse şase persoane, însă niciuna nu a necesitat internare.

Ele au inhalat fum şi nu aveau arsuri.

La Spitalul Elias a rămas, de asemenea, internată o singură persoană din cele cinci care au ajuns acolo cu hipotermie şi inhalare de fum.

Aceasta este intubată şi conştientă. La Spitalul "Sfântul Pantelimon" a rămas internată o singură persoană. Dintre cele cinci persoane care au ajuns la acest spital sunt şi două tinere din Israel, iar la Spitalul Colentina a rămas internată o singură pesoană din cele trei care au ajuns la spital - ele prezentau atacuri de panică.

Informaţii despre victime pot fi obţinute la numărul de telefon 021.2064050, pus la dispoziţie de autorităţi.

Nu se ştie deocamdată cu exactitate dacă în club ar fi rămas persoane blocate, dacă sunt oameni printre dărâmături.

Focul a mistuit o suprafaţă de aproape 3000 de metri pătraţi, iar clădirea clubului este o ruină.

Reporterul Radio România Actualităţi, Ramona Alexandrescu, se află  la locul incendiului şi transmite:

Procurorii şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri au sosit la faţa locului şi au început cercetarea.

Mai sunt zone în care mai fumegă şi există riscul de prăbuşire a pilonilor rămaşi intacţi.

Puţin mai devreme a venit aici o tânără împreună cu mama ei şi a cerut ajutorul Poliţiei să i se găsească actele, ca să se poată duce la spital. Pompierii încearcă să stingă ultimele focare.

Incendiul nu a fost stins în totalitate. Sunt în continuare 16 echipaje ISU la faţa locului şi trei ambulanţe, dar şi o echipă de terapie intensivă.

Vă reamintesc că în anul 2005 şi 2013, au mai avut loc incendii aici, la clubul "Bamboo".

Practic, este cel de-al treilea incendiu care a avut loc.

În anul 2005, localul a ars din temelii, iar până la sosirea pompierilor, angajaţii au încercat să stingă focul.

Deşi pompierii au ajuns la faţa locului, în 2005, în şapte minute, patronii s-au plâns că pompierii au acţionat târziu. Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, va da declaraţii, este aşteptat la declaraţii, să ne spună ultimele informaţii. Aşadar, vom reveni în următoarele buletine de ştiri.

Nu sunt încă informaţii suplimentare privind cauzele incendiului.

Unii dintre tinerii care au fost în club au spus că s-a simţit iniţial un miros de cabluri electrice încinse, alţi martori au declarat că s-a fumat in interior.

"Am auzit atâta: 'A luat foc ieşiţi, ieşiţi!". S-a fumat toată noaptea în club. Deşi ospătarii veneau la toţi, la băieţi sau la care fumau pe acolo, le spuneau să stingă ţigările, se fuma palmat, se fuma 'stai că mă întorc cu spatele'.

Nu are cum să ia de la o ţigară sau ceva, nu are cum. A bufnit totul dintr-odată, toată lumea a ieşit afară. Toată lumea dintr-odată a ieşit afară. Toată lumea s-a luat în braţe şi au ieşit afară. Noi eram la intrare, am avut noroc. Nu ştiu nimic de nimeni, aştept să văd. Ştiu că am ieşit, am apucat toţi să ieşim. Eram o gaşcă mare, pe tereasă, am apucat toţi să ieşim. Ni s-au spus că de la dansatoare, de pe scenă a pornit focul", au spus cei prezenţi la faţa locului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:
22 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza