Paradă militară la Alba Iulia, de Ziua Națională

La Alba Iulia a avut loc ceremonia de inaugurare a Podului Unirii şi a Monumentului Marii Uniri, iar preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs.

Adăugat: 1 Decembrie 2018
Ultima actualizare:1 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ilie Pintea
trimite pe mail

Centenarul Marii Uniri şi Ziua Naţională a României sunt marcate astăzi în toată ţara prin parade militare, ceremonii religioase şi evenimente culturale.

La Alba Iulia a avut loc cu o oră în urmă ceremonia de inaugurare a Podului Unirii şi a Monumentului Marii Uniri, iar preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs.

Ilie Pintea transmite din Alba Iulia:

Chiar în aceste momente (ora 16.00), ceremonia militară de la Alba Iulia, începută la ora 15:30, la care iau parte peste 1.800 de militari şi mijloace tehnice, este în plină desfăşurare la această oră şi a fost cel mai aşteptat moment al zilei de către zecile de mii de oameni prezenţi la festivităţile dedicate Centenarului.

Prin faţa tribunei oficiale au defilat militarii Diviziei 4 Infanterie "Gemina", ce are în responsabilitate 55% din teritoriul României, dar şi militari ai armatei poloneze din contingentul dislocat la brigada multinaţională sud-est Craiova.

Este de remarcat, de asemenea, prezenţa în dispozitiv a militarilor de la Batalionul 136 Geniu "Apulum" care au contribuit la realizarea monumentului inaugurat cu puţin timp în urmă aici, la Alba Iulia.

Chiar în aceste momente vedem în dispozitiv mijloacele tehnice ale Serviciului Român de Informaţii, ale Poliţiei, Ministerului de Interne, iar manifestările vor continua la Alba Iulia după încheierea acestei parade cu marea uniune a bucătarilor şi apoi cu un spectacol amplu care va continua până la miezul nopţii.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza