Parada militară de Ziua Națională: 1.500 de militari și 100 de mijloace tehnice

1.500 de militari, 100 de mijloace tehnice, cele mai noi dotări ale Armatei Române, dar şi o expoziţie de tehnică militară - acestea sunt principalele coordonate ale paradei militare organizate astăzi la Arcul de Triumf din Capitală.

Adăugat: 1 Decembrie 2021
Ultima actualizare:1 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parada militară organizată de Ziua Naţională a României se va desfăşura într-un format restrâns, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei.

Vor defila 1.500 de militari, 100 de autovehicule şi, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua aproximativ 30 de aeronave.

Potrivit comandantului paradei, generalul maior Ghiorghiţă Vlad, pentru militarii români trecerea pe sub Arcul de Triumf reprezintă o mare mândrie.

Militarii doresc, totodată, să ofere de Ziua Naţională un spectacol pentru toţi românii şi s-au pregătit cu mai multe noutăţi.

Printre acestea se numără echipamentul purtat care va fi de tip combat:

Gheorghiţă Vlad: Toate echipamentele militară pe care le prezentăm sunt noi achiziţionate - sisteme antiaeriene Patriot, sistemele de artilerie HIMARS. Avem transportoarele Forţelor Terestre, Piranha 3 şi Piranha 5. Sunt avioane de nouă generaţie F16. Militarii sunt preponderent militari care au executat misiuni în teatrele de operaţii din Angola, Balcanii de Vest, Irak şiAfganistan.

La parada militară vor putea fi prezente cel mult 400 de persoane în tribuna oficială şi doar dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală. În schimb, accesul publicului va fi liber în zona Arcului de Triumf cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus.

Va fi amplasată şi o expoziţie de tehnică militară, care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14:00.

Mai multe restricţii de circulaţie sunt deja instituite în capitală în intervalul orar 5:00 -17:00. Astfel, circulaţia maşinilor în zona Arcului de Triumf este restricţionat astăzi, iar celor care doresc să vină la paradă li se recomandă să folosească transportul în comun.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza