Pandemia, pe agenda șefilor de stat şi de guvern din UE

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană discută astăzi la Bruxelles despre cum pot ţine sub control pandemia, care accelerează în Europa.

Adăugat: 16 Octombrie 2020
Ultima actualizare:16 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe continent a fost înregistrat cel mai mare bilanţ săptămânal de până acum, iar dacă tendinţa se menţine, în aprilie, anul viitor, numărul de cazuri ar putea fi şi de cinci ori mai mare decât cel din primăvara aceasta - estimează experţi OMS.

Este contextul în care Consiliul European ar urma să pună la punct un set de măsuri şi criterii comune.

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vor discuta în această dimineaţă despre stadiul actual şi măsurile de limitare a răspândirii virusului, impactul economico-social al pandemiei şi necesitatea redresării economice, precum şi dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis va exprima preocuparea cu privire la ritmul accelerat de creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel european şi va pleda pentru o coordonare sporită între statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, şeful statului va susţine restabilirea cât mai curând posibil a celor patru libertăţi de circulaţie în cadrul pieţei interne a Uniunii şi se va pronunţa pentru menţinerea deschisă a fluxurilor de aprovizionare între statele membre.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza