Pambuccian propune înregistrarea în format electronic a arhivelor comunităţilor armene

Varujan Pambuccian, candidat pentru un nou mandat de deputat, a prezentat un proiect care se referă la înregistrarea în format electronic a arhivelor comunităţilor armene din ţară.

Adăugat: 7 Decembrie 2012
Ultima actualizare:7 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidatul Uniunii Armenilor din România pentru un nou mandat de deputat, Varujan Pambuccian, a prezentat două proiecte care se referă la înregistrarea în format electronic a arhivelor comunităţilor de armeni din ţară şi digitalizarea aşezărilor armeneşti din România.

Pambuccian, actualul lider al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, a arătat că aceste arhive aparţin comunităţii armenilor şi de aceea trebuie păstrate.

"Am început şi o să continui două tipuri de proiecte de păstrare a ceea ce am făcut până acum. Unul a început la Bucureşti şi la Gherla, unde avem arhive foarte mari, şi constă în transferul arhivelor acelora în formă electronică, pentru ca ele să poată să fie văzute de oriunde din lume. Al doilea proiect pe care l-am început este cel în care realizăm imaginea localităţilor armeneşti. Gherla, de exemplu, s-a numit Armenopolis, a fost creat de armeni", a spus candidatul armenilor.

Aurel Vainer susține că a realizat tot ce a promis


Aurel Vainer, candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru un nou mandat de deputat, susţine că tot ce a promis a realizat.

"Nu vreau să fac planuri măreţe. Cunoaşteţi expresia franceză 'promettre c'est noble, /mais/ tenir c'est bourgeois'. Eu zic 'promettre c'est noble, /mais/ tenir c'est vainerien'", a declarat Vainer.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Maria Măndiță
Adăugat:
7 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza