Victor Ponta le cere prefecţilor "mobilizare totală" pentru alegerile locale

Premierul Victor Ponta a cerut, sâmbătă, prefecţilor, într-o videoconferinţă, să asigure "o mobilizare totală" pentru alegeri corecte şi cu cât mai puţine incidente.

 

Premierul Victor Ponta le-a cerut autorităţilor implicate în organizarea scrutinului alegeri corecte, cu cât mai puţine incidente şi mobilizare totală.
 
Şeful executivului a subliniat că, potrivit prevederilor legale, nimeni nu mai are voie să facă acum campanie electorală şi a cerut măsuri imediate împotriva celor care încalcă aceste reglementări.
 
"Conform prevederilor legale, nimeni nu mai are voie să facă campanie şi vă rog să luaţi măsuri imediat împotriva celor care încalcă această prevedere legală", a spus sâmbătă Ponta, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, la Palatul Victoria. 
 
De asemenea, prim-ministrul le-a mai cerut autorităţilor să ia măsuri ferme, de la amenzi până la dosare penale, pentru a evita incidente sau probleme grave.
 
"Sper şi vă rog pe toţi să consideraţi că mâine este ziua cea mai importantă, fără incidente, fără nici un fel de probleme grave. Vin şi vă spun, nu mă interesează de la cine este candidatul, de la care partid au fost cei care au creat incidente, vă rog pe toţi, luaţi măsuri ferme, dosare penale, amenzi, tot ceea ce e de făcut, pentru că singurul obiectiv al nostru ca Guvern este de a asigura faptul că instituţiile statului sunt un arbitru corect în această bătălie electorală", a mai arătat Ponta. 
 
Totodată, el a reamintit că obiectivul declarat este acela de a demonstra că instituţiile statului sunt un arbitru corect în această bătălie electorală.
 
Victor Paul Dobre: Procesul electoral s-a desfăşurat în parametri normali
 
La rândul său, ministrul delegat pentru administraţie, Victor Paul Dobre, a atenţionat prefecţii că nu ei sunt cei care soluţionează problemele din procesul electoral, deoarece acestea sunt de competenţa celor care conduc birourile electorale.
 
În schimb, prefecţii trebuie să intervină cu sprijin material în tot ceea ce le este solicitat.
 
Dobre a mai spus că până acum procesul electoral s-a desfăşurat în parametri normali, iar la nivelul întregii ţări s-au înregistrat 2.380 de incidente.
 
"Până în momentul de faţă, organizarea alegerilor locale s-a derulat normal, în termenele prevăzute, în parametrii normali şi instituţiile prefectului, structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi-au făcut datoria", a spus ministrul, la Palatul Victoria, după videoconferinţa cu prefecţii pe tema organizării alegerilor locale. 

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iunie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste