Continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, "prioritatea zero" a ministrului mediului

Ministrul mediului, Rovana Plumb a vizitat zonele afectate de inundaţii şi a declarat că "prioritatea 0" este continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan.

Prima oprire a ministrului mediului, marţi, a fost la Focşani, unde a declarat că este posibil ca mai multe râuri din Vrancea să ajungă la cotele de apărare, în cursul acestei zile.

Rovana Plumb s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, cu prefectul Octavian Vieru şi şefii deconcentratelor din cadrul ministerului, pentru a găsi cele mai bune soluţii de regularizare a albiilor râurilor din Vrancea.

Totodată, ministrul mediului a afirmat că va merge la Călimăneşti, pentru a vedea "cum se execută tranzitarea apelor", din lacul de acumulare Călimăneşti.

Ea a mai afirmat că "prioritatea zero este este continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan".

"Prioritatea 0 a noastră este continuarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan. Avem nevoie de un proiect serios deoarece această investiţie trebuie să asigure apa necesară irigaţiilor de la Bărăgan, acest grânar al nostru. De asemenea, această investiţie va însemna locuri de muncă, iar lacurile de acumulare de la Călimăneşti şi Movileni vor putea fi folosite şi ca zone de agrement", a spus Rovana Plumb, adăugând că banii necesari finalizării Canalului Siret-Bărăgan ar putea fi atraşi de la Uniunea Europeană.

Ministrul va merge de la Focşani la acumularea Călimăneşti, de pe Siret dar şi pe valea Zăbalei, după care se va deplasa şi în judeţele Buzău şi Ialomiţa.
    
Referindu-se la râul Zăbala care a distrus, de mai multe ori, DJ 205 D, ministrul a precizat că albia râului va fi sistematizată de urgenţă, proiectul urmând să fie analizat în cadrul şedinţei Comitetului Tehnic şi Economic al ministerului, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.
    
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Mai 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste