PSD nu votează Legea Agenţiei Naţionale de Integritate

La sesiunea extraordinară de marţi , senatorii social democraţi nu vor participa la votul privind Legea ANI şi vor vota împotriva ordonanţei privind majorarea TVA şi a celei privind finanţele publice locale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat că Biroul Permanent Naţional a hotărât ca senatorii social democraţi să asigure cvorumul necesar discutării Legii Agenţiei Naţionale de Integrtitate , dar se vor abţine de la vot, atâta timp cât Guvernul nu a venit cu un proiect de lege care să respecte atât Constituţia României , cât şi cerinţele Uniunii Europene.


Ponta a mai spus că PSD va vota împotriva majorării TVA şi va susţine TVA de 5 la sută pentru alimentele de bază şi pentru construcţiile noi.


"La sesiunea extraordinară de la Senat,  un vot important pentru noi va fi votul referitor la Ordonanţa privind TVA. Vom respinge majorarea TVA la 24 la sută şi revenirea acestei taxe la 19 la sută şi vom susţine TVA de 5 la sută pentru alimentele de bază, dar şi propunerea PNL de TVA de 5 la sută pentru construcţii", a spus Victor Ponta.


În privinţa ordonanţei privind descentralizarea sănătăţii, PSD are un pachet de amendamente menite să oprească declinul din sistem.


"Vom vota împotriva ordonanţei dacă nu ne vor fi acceptate amendamentele", a anunţat Ponta.


PSD va da un vot negativ şi ordonanţei care reglementează finanţele publice locale.Senatul se reuneşte în plen în sesiune extraordinară pe 24 august, pentru a adopta nouă proiecte de legi în domeniul Justiţiei, printre care şi Legea ANI,  aşa cum a cerut Preşedintele României, dar şi din sfera  reformelor economice, aşa cum a propus Opoziţia


În privinţa votului de la Camera Deputaţilor, PSD va vota împotriva Legii pensiilor, şi a oricărei iniţiative de a impozita pensiile sub 1000 de lei, a spus liderul social democrat.


"Parlamentarii PDL care votează împotriva moţiunii vor primi bani"El a mai anunţat că se lucrează încă la moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune în toamnă.


Obiectivul principal al moţiunii este de a opri corupţia PDL şi cheltuirea banilor publici pe criterii politice.


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţine că parlamentarii PDL care vor vota, în toamnă, împotriva moţiunii de cenzură pe care o va depune PSD, vor primi bani de la Guvern, el apreciind că acest caz este unul de corupţie instituţională.


"Parlamentarii PDL care vor vota împotriva moţiunii vor primi bani de la Guvernul  Boc, în timp ce pensionarii, angajaţii, spitalele, profesorii nu primesc bani. E un caz de corupţie instituţionalizată, în care Guvernul spune că dă bani celor din Parlament care nu votează moţiunea de cenzură", a spus Ponta.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 August 2010
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste