PDL şi UNPR negociază protocolul de colaborare la alegeri

Democrat-liberalii şi UNPR îşi vor susţine, reciproc, candidaţii la alegerile locale, pe baza unui protocol de colaborare, care se negociază în aceste zile.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Sorin Frunzăverde a declarat că prima rundă de discuţii dintre PDL şi UNPR, privind protocolul de susţinere reciprocă a candidaţilor la  alegerile locale, va avea loc marţi, de la ora 12.00, la Guvern.       

Liderul PDL a apreciat că ''în mod normal'' protocolul cu UNPR ar trebui semnat în următoarele două săptămâni, dar a evitat să dea un termen exact în acest sens.

Frunzăverde a spus că lasă la latitudinea organizaţiilor locale să găsească şi alte modalităţi de colaborare şi a admis că există şi organizaţii care nu doresc protocol de colaborare cu progresiştii.

"Desemnarea celui mai bun candidat, acolo unde nu avem nici noi, nici ei, primar, respectiv preşedinte de Consiliu judeţean. Şi, sigur, lăsăm la latitudinea organizaţiilor locale să găsească şi alte modalităţi de colaborare", a spus Frunzăverde.

De menţionat că Sorin Frunzăverde este membru al delegaţiei mandatată de Biroul Permanent Naţional.

"Principiul de bază al proctocolului: cel al susţinerii reciproce"

Echipa Partidului Democrat Liberal, care va negocia cu UNPR protocolul de colaborare electorală, va fi formată din prim-vicepreşedinţii Gheorghe Flutur, Roberta Anastase şi Sorin Frunzăverde, secretarul general Ioan Oltean, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi vicepreşedinţii Elena Udrea şi Anca Boagiu, a spus purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Potrivit lui Voinescu, detaliile privind protocolul vor fi cunoscute la finalizarea discuţiilor, principiul de bază fiind cel al susţinerii reciproce.

"Acolo unde UNPR are primari în funcţie, aceştia urmează să se bucure de susţinerea PDL şi acolo unde sunt primari democrat-liberali vor fi susţinuţi de UNPR", a declarat Voinescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL a menţionat că sunt şi "situaţii care au aparenţe litigioase", dar că în cadrul acestor discuţii care vor începe chiar de luni, cel târziu marţi, aceste aspecte vor fi lămurite.
    
Întrebat dacă în cadrul şedinţei de Colegiu Naţional Director, desfăşurată duminică seară, s-a mai opus şi altcineva semnării unui protocol cu UNPR în afara liderului organizaţiei PDL Dolj, Radu Berceanu, purtătorul de cuvânt al PDL a declarat: "Dacă îmi amintesc bine, decizia privind protocolul cu UNPR a fost susţinută cu o vastă majoritate. Au fost doar trei - patru colegi care s-au opus", a subliniat Voinescu.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Martie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste