PNL, de acord ca premierul să semneze Tratatul de guvernanţă fiscală

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, susţine că premierul ar trebui să explice impactul pe care Tratatul de guvernanţă fiscală îl va avea asupra economiei româneşti.

PNL este de acord ca premierul Mihai Răzvan Ungureanu să semneze Tratatul de guvernanţă fiscală în numle României.

Vicepreşedintele partidului, Dan Radu Ruşanu,  a declarat că liberalii vor discuta şi cu social democraţii,  astfel încât USL să avanseze o poziţie comună în privinţa tratatului de guvernanţă fiscală.

Dan Radu Ruşanu a mai spus că există şi câteva condiţii pe care opoziţia le pune, cum ar fi aceea că premierul trebuie să explice impactul pe care acest document îl va avea asupra economiei.

"Punctele evidenţiate sunt acelea să participăm la acest tratat, adică acceptăm ca Guvernul României prin domnul prim-ministru să semneze acest tratat, însă credem că el ar fi necesar să expliciteze, în principal, acest impact care va avea loc asupra bugetului, asupra fiscalităţii, asupra economiei româneşti. O analiză de impact a acestor condiţii nu a fost, încă, făcută şi am solicitat Guvernului României să facă această analiză. De asemenea, credem că ar fi bine ca acest tratat, care are obligaţii şi drepturi pentru ţările membre ale zonei euro, dar numai obligaţii pentru cele care nu sunt membre ale zonei euro, să intre în aplicare în momentul în care România va adera la zona euro", a spus Ruşanu, după şedinţa conducerii PNL.
 
Dan Radu Ruşanu a precizat că protocolul de aderare la tratatul de guvernanţă fiscală, semnat de partidele de la putere , nu are valoare politică sau europeană.

Opoziţia continuă greva parlamentară

Vicepreşedintele liberal a adăugat că prezenţa opoziţiei, în Parlament, la votul privind ratificarea tratatului de aderare, nu este necesară, întrucât există majoritatea parlamentară care să acorde mandat Guvernului pentru semnarea acestui tratat.

"Protocolul făcut de cele patru partide de la guvernare nu are nicio importanţă nici politică, nici economică, nici europeană pentru că el se votează de Parlament şi se dă un mandat primului-ministru, iar primul-ministru este mandatat să semneze acest tratat. La ora actuală există o majoritate parlamentară care poate să voteze acest mandat pentru primul-ministru",  a spus Dan Radu Ruşanu.

Opoziţia îşi menţine greva parlamentară începută la începutul sesiunii. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Februarie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste