AUDIO UDMR îşi păstrează opţiunea de a ieşi de la guvernare

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely a declarat că urmează să fie semnat un protocol privind obiectivele din Programul Guvernului Ungureanu şi a precizat că dacă nu se va respecta acest protocol, UDMR ia în calcul părăsirea coaliţiei.

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo a anunţat, vineri, la Târgu Mureş, că până la sfârsitul săptămânii viitoare, ar putea fi semnat un protocol în care sa fie fixate datele calendaristice privind realizarea obiectivelor din Programul Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Totodată, Laszlo Borbely a precizat, că UDMR îşi păstrează opţiunea de a ieşi de la guvernare dacă programul guvernamental nu va fi dus la bun sfârşit.

El a reamintit că UDMR a condiţionat păstrarea coaliţiei de guvernare de includerea în program a unor propuneri, precum: acordarea de subventii angajatorilor care reintegrează pe piaţa muncii femei cu copii în întretinere de sub 6 ani sau amnisţia fiscală în cazul a peste 300.000 de bugetari, obligaţi de Curtea de Conturi să returneze anumite sume de bani ce reprezintă sporuri încasate nelegal.
    
Alte propuneri ale UDMR se referă la continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania, spre Târgu Mureş, demararea autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi dar şi probleme care vizează minorităţile naţionale.    

Laszlo Borbely a mai anunţat că UDMR a solicitat ca în protocol  să fie fixate date calendaristice de realizare a acestor obiective din Programul Guvernamental.

Protocolul ar putea să fie semnat până la sfârşitul săptămânii viitoare, a mai spus liderul UDMR.

Borbely a precizat că termenele cuprinse în Protocol nu vor depăşi luna mai sau iunie, dar pot fi şi termene mult mai apropiate, mai informează corespondentului RRA.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Februarie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste