Voinescu: Guvernul Ungureanu este pe deplin constituţional

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, susţine că, din punctul de vedere al democrat-liberalilor, învestirea Guvernului s-a făcut respectându-se prevederile constituţionale.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a afirmat,  joi, că este dreptul opoziţiei să încerce să obstrucţioneze funcţionarea puterii politice.

”E firesc ca opoziţia să încerce să obstrucţioneze activitatea puterii politice. Au făcut-o tot timpul, o fac şi de data asta. Nu avem niciun fel de problemă. Din punctul nostru de vedere, constituţionalitatea este deplină. Domniile lor dacă vor să continue să atace la Curtea Constituţională, o pot face. Dar, din punctul nostru de vedere, şansele sunt zero. Pentru că Guvernul Ungureanu este un Guvern pe deplin constituţional”, a precizat Sever Voinescu, într-o conferinţă de presă.

USL a depus, joi, la Curtea Constituţională, o contestaţie privind învestirea de către Parlament a Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu.

USL solicită verdictul Curții Constituţionale în ceea ce privește validarea în Parlament a membrilor Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În contestație, Uniunea Social-Liberală susține că procedurile de învestire au fost încălcate.

Potrivit opoziției, audierile din cadrul comisiilor parlamentare nu au respectat regulamentul plenului reunit al Parlamentului.

"Audierea miniştrilor, în conformitate cu Articolul 12 din Regulamentul plenului reunit, prevede foarte clar că miniştrii trebuie să obţină acest aviz consultativ pe fond, dar obligatoriu existent în procedură şi acest aviz trebuie să întrunească, ca vot, majoritatea deputaţilor şi majoritatea senatorilor. Audierea majorităţii miniştrilor nu a întrunit nici majoritatea senatorilor şi, în foarte multe cazuri, nici majoritatea deputaţilor", a explicat senatorul PSD Dan Șova.

Potrivit contestației USL, hotărârea Parlamentului de învestire a Cabinetului Ungureanu încalcă articolele 1, 64 şi 103 din Constituţia României.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Februarie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste