"Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură"

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că partidul său va înainta o nouă moţiune de cenzură în această toamnă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că formaţiunea sa va depune moţiunea de cenzură în sesiunea parlamentară din toamnă chiar dacă nu va reuşi să strângă 236 de semnături, necesare demiterii Guvernului.

 

"Avem dretul la o moţiune de cenzură pe sesiune. Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură", a spus Ponta, răspunzând unei întrebări care viza modul în care va acţiona PSD în situaţia în care nu va strânge 236 de semnături în favoarea moţiunii de cenzură.
 

 

Ponta a precizat că PSD şi PNL nu au, în acest moment, numărul de voturi necesar pentru a demite Guvernul Boc şi a dat de înţeles că deocamdată gruparea politică nu poartă negocieri  în acest sens.
    

 

Totodată, liderul social- democrat a prezentat un pliant de culoare roşie, pe care partidul său îl va distribui în toată ţara şi pentru a înştiinţa electoratul în legătură cu "moţiunea populară" pe care doreşte să o depună împotriva Guvernului Boc.
    

 

Victor Ponta a mai precizat că moţiunea de cenzură nu are ca scop facilitarea intrării Partidului Social-Democrat la guvernare, transmite Mediafax.


Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, că o moţiune de cenzură nu trebuie depusă doar pentru a face exerciţii de retorică, ci pentru a reuşi să oprească guvernarea PDL, între liberali si social-democraţi trebuind să fie clarificaţi paşii de urmat dacă moţiunea trece sau nu.


PNL pune condiţii în schimbul votului la moţiuneÎntrebat ce le cere PNL celor de la PSD în schimbul votului moţiunii, având în vedere schimbarea poziţiei preşedintelui PNL, care a anunţat că liberalii nu vor mai vota orice moţiune fără ca PSD să spună ce va urma după adoptarea acestui demers, Vosganian a menţionat că "nu e absolut nicio modificare de poziţie", reiterând că a mai existat o discuţie pe acest subiect acum două săptămâni, "atunci când PNL a cerut PSD responsabilitate".


"PSD a mai invocat posibilitatea moţiunii de cenzură de cel puţin două ori în luna iunie, de fiecare dată noi am legat oportunitatea unei moţiuni de cenzură şi de o soluţie care să urmeze succesului unei astfel de moţiuni de cenzură. Să fie clar, noi nu dorim ca printr-o moţiune de cenzură să schimbăm Guvernul Boc 3 cu Guvernul Boc 4 sau să-l schimbăm pe Emil Boc cu un alt lider controversat sau compromis al PDL. Noi nu vrem să schimbăm exponenţii unei politici cu alţi exponenţi ai aceleiaşi politici, ci dorim să schimbăm o atitudine, un fel de a guvernare, cu un altul, motiv pentru care în momentul în care depunem o moţiune de cenzură trebuie să oferim românilor şi grupurilor parlamentare şi o formulă alternativă", a explicat liberalul.


El a mai spus că PNL doreşte ca în dialogul dintre grupurile parlamentare PNL şi PSD "să se clarifice care sunt paşii de urmat în fiecare dintre cele două ipostaze - moţiunea de cenzură trece sau moţiunea de cenzură nu trece". 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 August 2010
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste