Emil Boc şi Anca Boagiu au inaugurat un tronson al autostrăzii Timişoara-Arad

Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, sâmbătă, Autostrada Timişoara-Arad.

Circulaţia a fost deschisă pe acest tronson, deşi lucrările nu sunt finalizate, urmând ca cele de anul viitor să nu afecteze traficul.

Autostrada are o lungime de peste 32 de kilometri, va costa circa 200 de milioane de euro, va fi finanţată de Banca Europeană de Investiţii, iar Guvernul României va contribui cu 70 milioane de euro.

La sosirea în Arad, premierul Emil Boc a recunoscut  că nu a cronometrat timpul în care a făcut cei 32 de km de autostradă, dar a precizat că  i-a parcurs cu viteza legală de 100 km/h  şi că  nu s-a vărsat nicio picătură din paharul cu apă, dovedind  astfel calitatea lucrării.

"Practic, punem în circulaţie tronsonul de autostradă Arad-Timişoara. De astăzi, încă 32 de kilometri de autostradă intră în circulaţie în România", a spus premierul la inugurare.

El a promis că de acum înainte timişorenii şi arădenii pot circula în  siguranţă.

"Timişorenii, arădenii, toţi cei care intră în ţară au un drum pe care să circule şi să nu mai avem necazuri cu accidente sau cu alte probleme, cunoscută fiind zona aceasta între Arad şi Timişoara ca fiind una care a generat, în decursul timpului, foarte, foarte multe accidente. De aici înainte, vom putea circula în siguranţă. Aş mai spune că este încă o victorie al lui "Da, se poate" împotriva negativismului, o victorie că da, se poate face lucru temeinic, lucru bun şi la timp" a spus premierul.

Emil Boc  a adăugat că  este evident  că banii alocaţi infrastructurii " încep să se vadă"

"Prin asta spun că, încă o dată, se vede faptul că dacă aloci mai mulţi bani pentru infrastructură, lucrurile încep să se vadă. Iar faptele sunt cele care vorbesc", a mai spus Emil Boc, la inaugurarea acestui tronson.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a precizat că şi anul viitor bugetul ministerului este alocat în proporţie de 70% proiectelor de investiţii, prin urmare, lucrările la diverse troansoane de autostradă vor continua.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Decembrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste