Franţa şi Germania vor adoptarea unui nou Tratat european

Cancelarul german, Angela Merkel şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, au declarat că vor adoptarea unui nou Tratat european până în martie, care să impună automat sancţiuni statelor care nu îşi ţin sub control deficitele.

Preşedintele Nicolas Sarkozy şi cancelarul Angela Merkel vor un nou Tratat european până în luna martie a anului viitor.

Liderul de la Elisee a afirmat că prin acest Tratat se doreşte ca bugetul fiecărul stat membru se "îndreaptă către un echilibru."

"Dorim sancţiuni automate în cazul nerespectării regulii care prevede un deficit mai mic de 3%. Vrem şi o "regulă de aur" armonizată la nivel european pentru ca bugetele tuturor celor 17 ţări din zona euro să prevadă o dispoziţie constituţională care să permită Curţii Constituţionale naţionale să verifice că bugetul ţării respective se îndreaptă spre un echilibru. Dorim şi ca şefii de stat şi de guvern din zona euro să se întâlnească în fiecare lună atâta vreme cât criza va dura", a spus Sarkozy.
 
Toate aceste aspecte vor face obiectul unei scrisori comune pe care preşedintele Nicolas Sarkozy şi cancelarul Angela Merkel o vor trimite preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, în perspectiva summitului european de joi şi vineri de la Bruxelles.
 
Între timp, Van Rompuy însuşi şi-a anunţat intenţia de a propune modificarea tratatelor Uniunii la summitul aşteptat.

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Decembrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste