Agricultura comunitară după 2013

La Bruxelles, s-a încheiat marţi o conferinţã dedicatã viitorului politicii agricole comune dupã 2013. La evenimentul organizat de Comisia Europeană au participat 600 de delegaţi din toate statele membre.

Conferinţa a fost a fost punctul final al unei dezbateri publice iniţiate de Comisia Europeanã în luna aprilie a acestui an.

 

 " Vrem o politicã agricolã echitabilã, transparentã, uşor de implementat şi de explicat cetãţenilor, dar şi durabilã" -  aceasta este concluzia desprinsă la finalul reuniunii.
 

 

Din contribuţiile prezentate reiese cã europenii sunt preocupaţi de lanţul alimentar, de calitatea şi siguranţa produselor, dar şi de o agriculturã competitivã şi un management serios al resurselor naturale.
 

 

Comisarul european pentru agriculturã , Dacian Cioloş a declarat  cã va propune o politicã agricolã puternicã, eficientã şi echilibratã.
 

 

" Urmeazã sã finalizãm un document oficial al Comisiei, care pune bazele orientãrii strategice a viitoarei reforme politice agricole comune. Prin septembrie ar trebui sã finalizãm documentul ca sã putem sã obţinem aprobarea "
 

 

Comisarul european pentru agricultură  a mai spus că este posibil ca acest document oficial să fie făcut public în luna noiembrie 2010.
 

 

Comunicarea din  noiembrie  va sta la baza pachetului legislativ pentru reformarea politicii agricole comune, pachet care va fi prezentat în iulie 2011 a precizat comisarul pentru agricultură.

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Iulie 2010
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste