Centura Constanţei, finalizată pe 30 septembrie

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, susține că pe tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia se va putea circula până la sfârșitul anului viitor.

Ministrul Anca Boagiu a declarat, vineri, că CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România)  trebuie să definitiveze până luni procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia.

”Asta înseamnă o perioadă de execuţie de 12 luni şi trei luni proiectare. Deci ar trebui ca anul viitor la sfârşit să putem discuta despre acest tronson. Ceea ce vedem ne dă deocamdată liniştea că lucrurile vor fi în grafic la Centura Constanţei. Chiar anul viitor vom putea să circulăm pe autostrada către mare chiar dacă începutul a fost dificil”, a declarat Anca Boagiu.

Ministrul transporturilor a anunțat că Centura Constanţei va fi finalizată pe 30 septembrie.

Pentru execuţia tronsonului Cernavodă-Medgidia, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a primit opt oferte din partea unor firme şi asocieri de firme, după ce contractul cu firma franceză Colas a fost reziliat din cauză că nu a fost finalizată proiectarea pentru 14 kilometri.

Autostrada Bucureşti-Constanţa are şapte tronsoane, respectiv Bucureşti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Feteşti, Feteşti-Cernavodă, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa.

Anca Boagiu a mai anunțat că  tronsonul de autostradă Sibiu - Piteşti urmează să fie lansat în parteneriat public privat fiind de altfel şi mai greu şi mai scump.

”Banii pe care i-am avut la dispoziţie, din exerciţiul financiar până în 2013, i-am epuizat. Pentru acest tronson termenul de finalizare este 2016 dar depinde de companii şi de ofertă. Poate vor fi termene mai scurte”, a mai spus ministrul.

Anca Boagiu a menţionat că România va avea taxă de autostradă când va fi realizat Coridorul  Paneuropean al cărui termen de finalizare este 2013.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Septembrie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste