AUDIO Apelul preşedintelui, "incorect faţă de populaţie"

Liberalul Eugen Nicolăescu consideră că apelul preşedintelui privind renunţarea la promisiuni este incorect faţă de cetăţeni, în timp ce PDL susţine că renunţarea la populisme este justificată în momentul de faţă.

Apelul preşedintelui către clasa politică este responsabil şi justificat, consideră democrat-liberalii.


Opoziţia, însă, spune că mesajul a avut doar scopul de a calma bursa românească şi investitorii, dar nu are efect aspura economiei reale. Contextul internaţional obligă la prudenţă din partea tuturor politicienilor, fie ei din opoziţie sau de la putere, a spus deputatul PD-L, Sulfina Barbu.


Renunţarea la populisme, solicitată de preşedintele Traian Băsescu, este justificată, mai ales că bursele internaţionale au reacţionat negativ, tocmai la deciziile şi discursurile factorilor politici de pe cele două continente.  

"Eu cred că apelul preşedintelui Traian Basescu este raţional. Nu putem discuta astăzi. Suntem în luna august 2011, când încă nu ştim contextul internaţional despre creşterea cheltuielilor publice. Eu cred că la asta se referea preşedintele Traian Băsescu. România trebuie să meargă pe drumul reducerii cheltuielilor publice şi a optimizării cheltuielilor publice, un drum pe care a pornit încă de anul trecut, de la începutul anului 2010, un proces care trebuie continuat", a spus Sulfina Barbu pentru Radio România Actualităţi.


Opoziţia are însă altă opinie. Liberalii consideră că apelul preşedintelui cu privire la renunţarea la promisiuni este incorect faţă de cetăţeni.   

"Când s-au luat 25%, care în realitate înseamnă peste 40% din salariile bugetarilor, când s-au blocat sau chiar au scăzut veniturile nete ale pensionarilor şi ale tuturor acelor categorii de salariaţi din România, să vorbeşti în acest mod este iresponsabil. Noi nu ştim despre ce vorbeşte preşedintele. Vorbeşte despre populismele Guvernului pe care el îl conduce de fapt şi pe care  le-a utilizat cu prisosinţă în 2009, că să-şi câştige mandatul şi acum le cere aceloraşi politicieni pe care el îi conduce să se comporte altfel. Dar ştim că la anul este an electoral", a declarat liberalul Eugen Nicolăescu.


Vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, spune că declaraţiile şefului statului au avut ca ţintă calmarea bursei şi a investitorilor, însă nu au efect în economia reală, care nu este susţinută de măsuri ale Guvernului.


Într-o declaraţie de presă susţinută marţi, preşedintele Traian Băsescu a făcut, din nou,  un apel către politiceni, în special către cei din arcul guvernamental, să renunţe la anunţurile populiste şi a cerut Guvernului să continue procesele de consolidare fiscală şi de reducere a deficitelor, în special în cazul celui înregistrat la fondul de pensii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 August 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste