Ritli Ladislau, propunerea UDMR Bihor pentru Ministerul Sănătăţii

Filiala UDMR Bihor îl propune pe doctorul Ritli Ladislau pentru postul de ministru al sănătăţii, după ce postul a rămas vacant prin demisia lui Cseke Atilla.

Medicul Ritli Ladislau este susţinut, pentru funcţia de ministru al sănătăţii,  şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.


"Sunt şapte propuneri deocamdată, să vedem. Fiecare organizaţie judeţeană poate să depună o propunere, deci inclusiv Bihorul are o propunere pe care am aflat-o, o cunosc. Sălajul nu are o propune pentru că nu am găsit omul care să facă faţă unei asemenea provocări. Nu că nu sunt oameni pregătiţi, dar nu oameni care să se angajeze la chestiunea asta, pentru că nu e uşor deloc. Noi o să susţinem candidatul Bihorului la această funcţie, pentru că îl şi cunoaştem şi e un om competent, cunoaşte sistemul foarte bine şi să nu spun că şi relaţiile cu fostul ministru pot fi apropiate şi, de fapt, va trebui să continue reforma pe care a început-o ministrul Cseke", a declarat luni, Seres Denes.


Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul directorul medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea.


Deputaul UDMR de Bihor, Peter Lakatos, spune însă că propunerea nu definitivă pentru că mai întâi  PDL şi UDMR trebuie să discute şi să rezolve problemele care au dus la demisia fostului ministru, Cseke Attila.


Potrivit lui Peter Lakatos, liderii celor două formaţiuni, Emil Boc şi Kelemen Hunor vor discuta despre finanţarea sistemului precum şi despre relaţia dintre ministerul sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, două probleme ce au dus la demisia fostului ministru.  


Luni, reprezentanţii PDL confirmau faptul că în momentul de faţă, Coaliţia face o analiză a relaţiei dintre CNAS şi minister.


Emil Boc menţiona că nu s-a ajuns la discuţii care să vizeze numele noului ministru.


Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi, 4 august, demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru.


El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.


Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.


Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.


 

Cine este Ritli Ladislau?Doctorul Ritli Ladislau este unul dintre puţinii pediatri din judeţul Oradea, specializaţi în oncologie.
 


S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948 şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara.


Ritli este căsătorit şi are doi copii. Fiul său, Ritli Csongor Ladislau a fost director al Spitalului de Recuperare din Băile 1 Mai şi consilierul fostului ministru al sănătăţii, Cseke Attila.


Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea.


Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.


Din 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.


De peste zece ani, docotul Ritli este și cadru universitar.


Ritli este membru al Societăţii Române de Pediatrie, Asociaţiei Române de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Asociaţiei Române de Mucoviscidoză, al Societăţii Române de Gastroenterologie Pediatrică şi este vicepreşedinte al Societăţii Române de Oncohematologie Pediatrică.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 August 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste