Antonie Solomon, liber să revină la Primăria Craiova

Fostul primar al Craiovei a fost anchetat pentru fapte de corupţie alături de mai mulţi oameni de afaceri.

Curtea de Apel Galati a decis  că Antonie Solomon îşi poate relua funcţia de  primar şi va putea să călătorească liber prin ţară.

 


Potrivit informaţiilor reprezentantului Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, Irina Boldea, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins un recurs formulat de catre procurorii DNA la o decizie dată pe 8 iulie,  de către Tribunalul Galaţi, care înlocuia măsura de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara şi înlatura restricţia de a ocupa funcţia pe care acesta a deţinut-o înaintea arestării sale preventive.


Irina Boldea a mai precizat că recursul procurorilor DNA a fost ultima cale de atac.Antonie Solomon este judecat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Cornel Penescu, şi de Dragoş George Stancu şi Pieca Gheorghiţă  într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi.


El a fost pus în libertate pe 8 septembrie 2010, dupa ce, timp de şase luni s-a aflat în  arest preventiv.


De când a fost pus în libertate, aproape lunar, Solomon, prin avocaţi, a solicitat Tribunalului Galaţi înlocuirea măsurii de a nu părăsi Craiova cu  cea de a nu părăsi ţara, precum şi să i se îndepărteze din măsurile restrictive, obligarea de a nu-şi exercita funcţia în baza căreia a comis fapta de corupţie de care este acuzat.


Toate cererile sale au fost respinse de magistratul care a avut în lucru dosarul său pâna în luna iulie a acestui an, pâna în momentul în care acest dosar a fost preluat de un alt judecător.


Astfel, pe 8 iulie, Tribunalul a decis înlocuirea măsurii de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara,  înlăturându-se restricţia de a nu fi primar.


Curtea de Apel a păstrat decizia, astfel că Solomon şi-ar putea oricând relua funcţia ocupată.

          
   
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Iulie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste