"Ziua Europei", serbată la Bruxelles

Instituţiile europene de la Bruxelles au deschis porţile pentru public, sâmbătă, cu două zile înainte de Ziua Europei, marcată pe 9 mai.

În faţa clădirii Comisiei Europene vizitatorii sunt întâmpinaţi cu muzică şi fructe proaspete, la Parlamentul European au loc degustări de produse, iar la Consiliul European vizitatorii se pot întâlni cu preşedintele Herman van Rompuy .


În contextul aniversării, graţie programului Media, finanţat de Uniunea Europeană, în cinematografele din Bruxelles, Madrid, Budapesta, Luxemburg şi Milano vor fi proiectate filme semnate de regizori din cele 27 de state membre.


Dintre producţiile româneşti a fost ales filmul luui Marian Crişan "Morgen", premiat la mai multe festivaluri internaţionale.


România va fi vizibilă în această după-amiază la Bruxelles pe esplanada din faţa Parlamentului European, unde va avea loc un concert al grupului Mandinga, confluenţe culturale înr-un spectacol care s-a bucurat de succes în Germania, Italia, Bulgaria, Polonia şi Cuba.


Vinurile şi brânzeturile româneşti de pe Valea Prahovei vor putea fi degustate la pavilionul amenajat în sediul Comitetului Regiunilor, transmite corespondentul Radio România la Bruxelles.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Mai 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste