Ministrul Vasile Dîncu, așteptat în Parlament la solicitarea USR

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, trebuie să clarifice controversatele declaraţii pe care le-a făcut privind conflictul din Ucraina.

Ministrul Apărării Vasile Dâncu este aşteptat, mâine, în Parlament pentru dezbateri politice, la solicitarea USR.

Iniţial, ministrul trebuia să vină în faţa deputaţilor la începutul acestei săptămâni, dar prezenţa sa a fost reprogramată din cauza agendei din plan extern.

Tot în Legislativ, săptămâna viitoare se aşteaptă votul final asupra ordonanţei pe energie.

Ordonanţa care prevede noi modificări privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale trebuie să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional. Documentul a fost modificat la Senat în sensul extinderii categoriilor care beneficiază de preţ plafonat până la finalul lunii august anul viitor.

O altă ordonanţă aşteptată la Camera Deputaţilor este cea prin care grila de impozitare pentru proprietăţi a fost majorată cu până la 50%.

Tot săptămâna viitoare va avea loc 'Ora Guvernului', unde este invitat ministrul apărării, Vasile Dîncu.

El trebuie să clarifice controversatele declaraţii pe care le-a făcut privind conflictul din Ucraina. Opoziţia îl acuză pe ministrul apărării că ar fi amplificat propaganda rusească şi ar fi adus prejudicii parteneriatelor României cu instituţiile europene.

În altă ordine de idei, liderii coaliţiei trebuie să convină asupra legii bugetului de stat pe anul 2023, dar şi asupra unei eventuale reglementări a preţurilor la energie. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 octombrie, ora 13:01)


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Octombrie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste