Parlamentul European a adoptat rezoluţia care susţine aderarea României la Schengen

Eurodeputații au adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, o nouă rezoluție prin care Parlamentul European recomandă ca România și Bulgaria să fie primite în Spațiul Schengen.

Parlamentul European a adoptat cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă și 43 de abțineri o nouă rezoluție în care recomandă ca România și Bulgaria să fie primite în Spațiul Schengen.

Chiar dacă nu are putere legislativă, rezoluția este foarte importantă pentru că reprezintă voința Parlamentului European, care consideră că România și Bulgaria îndeplinesc de mult timp criteriile necesare de aderare în Schengen, iar excluderea celor două state este discriminatorie și are un impact negativ asupra pieței unice a Uniunii Europene.

Rezoluția a fost votată de toți europarlamentari românii prezenți în număr foarte mare în plenul Parlamentului de la Strasbourg; au votat împotrivă și s-au abținut majoritatea covârșitoare a eurodeputaților din grupul cu puternice accente de dreapta, intitulat Identitate și Democrație.

Pentru aderarea efectivă a României și Bulgariei în Spațiul Schengen este nevoie de un vot dat în unanimitate în Consiliul Justiție și Afaceri Interne.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Octombrie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste