Justiția și energia, pe agenda Parlamentului

La Camera Deputaţilor, în această după-amiază, este aşteptată dezbaterea moţiunii simple a USR şi a celor de la Forţa Dreptei la adresa ministrului afacerilor interne, Lucian Bode.

Cele trei legi ale justiţiei şi proiectul de ordonanţă pe energie se vor afla şi în această săptămână în discuţia Parlamentului.

Totodată, doi dintre miniştrii cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi astăzi în Camera Deputaţilor la solicitarea USR.

La Camera Deputaţilor, în această după-amiază, este aşteptată dezbaterea moţiunii simple a USR şi a celor de la Forţa Dreptei la adresa ministrului afacerilor interne, Lucian Bode.

Parlamentarii celor două formaţiuni îl acuză pe acesta că ar fi favorizat câştigătorul unei licitaţii pentru achiziţia de automobile destinate Poliţiei Române.

Votul asupra moţiunii simple este programat miercuri. Şi tot astăzi în plenul Camerei Deputaţilor vor avea loc dezbateri politice, la solicitarea USR, la care este aşteptat ministrul apărării, Vasile Dîncu.

Pe de altă parte, comisia specială parlamentară pentru elaborarea legilor în domeniul justiţiei se va reuni astăzi din nou pentru a întocmi rapoartele la cele trei legi din domeniu pe care le-a analizat pe parcursul săptămânii trecute, respectiv legea de organizare şi funcţionare a CSM, cea privind organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor.

Cel mai probabil, documentele vor intra în dezbaterea plenului Senatului miercuri pentru votul final.

Şi, tot la Camera Deputaţilor, săptămâna aceasta ar putea intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ordonanţa de urgenţă a Guvernului care plafonează preţurile la energie electrică şi gaze naturale, după ce documentul a trecut de Senat cu anumite modificări.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Octombrie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste