Coada de kilometri întregi la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a

La Londra, zeci de mii de oameni continuă să stea la coadă pentru a prezenta un ultim omagiu la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a.

UPDATE: Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au loc, luni, la Londra.

Ceremoniile încep la ora 10:44, ora locală, sau 12:44, ora României.

Au fost invitate aproximativ 2.000 de persoane, între care aproximativ 500 de şefi de stat şi guvern şi demnitari străini.

Printre aceştia se numără regii şi reginele Belgiei, Olandei şi Spaniei, împăratul Naruhito al Japoniei, preşedinţii Statelor Unite şi Franţei, Joe Biden şi Emmanuel Macron, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Se estimează totodată că sute de mii de persoane vor ieşi în stradă pentru a urmări cortegiul funerar.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi de custodele coroanei, Principesa Margareta.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - 19 septembrie, ora 08:00)

----------------------------------------------------

Știrea inițială

Sâmbătă seara, nepoții ei au participat la un priveghi regal, în sediul parlamentului, unde se află sicriul. Între timp, lideri politici din întreaga lume au început să ajungă la Londra pentru funeralii.

Coada la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a continuă pe kilometri întregi. Azi-noapte, temperaturile au coborât brusc și au ajuns aproape de 0 grade. Crucea Roșie a oferit pături celor care așteptau la rând pe malul Tamisei.

Astăzi, Regele Charles al III-lea și noul Prinț de Wales, Prințul William, au făcut o vizită-surpriză pe traseul acestei cozi imense pentru a mulțumi oamenilor pentru efortul lor considerabil de a aștepta chiar și 24 de ore pentru a-și lua rămas bun la Regina Elisabeta a II-a.

Vremea este astăzi la Londra însorită, ceea ce continuă să încurajeze zeci de mii de oameni să se alăture cozii numită de un episcop "un adevărat pelerinaj". În această seară, în sediul parlamentului, unde se află sicriul Majestății Sale, va avea loc un alt moment emoționant: toți cei opt nepoți ai săi vor participa la un priveghi.

Între ei se vor afla Prințul de Wales și Prințul Harry. Acesta din urmă a primit permisiune din partea regelui să poarte uniforma militară. Prințul Harry a luptat de două ori în Afganistan, însă, după decizia lui de a se retrage din Familia Regală de acum câțiva ani, a pierdut dreptul de a purta uniforma militară în cadrul ceremoniilor Familiei Regale.

Între timp, la Londra au început să ajungă demnitarii care vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, ce vor avea loc luni.

Se așteaptă că peste 100 de șefi de stat și de guvern să ajungă în capitala britanică în următoarele două zile.

VIDEO: Live stream from Westminster Hall


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Septembrie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste