USR: Măsurile Guvernului nu sunt suficiente pentru a sprijini populaţia

Cristian Ghinea, coordonator al Departamentului de Politici Publice al Uniunii, spune că executivul trebuie să reducă din cheltuielile publice şi să propună ajutoare sociale ţintite pentru persoanele care au nevoie.

USR consideră că măsurile anunţate de guvern vin cu întârziere şi nu sunt suficiente pentru a sprijini populaţia. Cristian Ghinea, coordonator al Departamentului de Politici Publice al Uniunii, spune că executivul trebuie să reducă din cheltuielile publice şi să propună ajutoare sociale ţintite pentru persoanele care au nevoie.

Cristian Ghinea: Bătaie de joc pentru oameni, dată fiind inflaţia, dată fiind creşterile de preţuri la orice, să vii cu atât de mare întârziere şi cu nişte sume care sunt ridicole, până la urmă, şi nici măcar acestea nu sunt sigure. Facem din nou un apel la reducerea cheltuielilor publice şi ajutoare sociale ţintite către oamenii care au nevoie, o dată, şi măsuri reale de scădere a preţurilor. Cea mai bună metodă de a scădea preţurile la energie este să scădem TVA la energie, aşa cum am făcut încă din toamna anului trecut, pentru că cea mai mare parte din scumpirile astea merg către stat sub formă de taxe şi statul poate pur şi simplu să lase aceşti bani la oameni astfel încât să fim cu toţii mai puţin afectaţi de creşterea preţurilor la energie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie, ora 7:02)


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Iunie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste