Cum arată bilanţul PNL și PSD la şase luni de guvernare

Liberalii şi social-democraţii au făcut, joi, bilanţul a şase luni de guvernare.

În cadrul unor evenimente separate, liderii PNL şi PSD au vorbit despre creşterea economică, măsuri pentru diminuarea efectelor crizelor conjugate prin care trece România sau pachetul social destinat persoanelor vulnerabile.

De cealaltă parte, din opoziţie, USR şi AUR au creionat o imagine a unei românii falimentare, cu inflaţie ridicată, investiţii scăzute şi fără programe de redresare.

Ţara noastră are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi peste 90 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României, a susţinut premierul Nicolae Ciucă.

Şeful executivului a vorbit şi despre PNRR şi despre faptul că guvernul a crescut ritmul de absorbţie al fondurilor europene cu 7% faţă de acum şase luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de cheltuieli pentru anul în curs.

În această perioadă dificilă pentru România, în care sunt suprapuse mai multe crize, guvernul a oferit românilor pachetele de măsuri care au permis atât continuarea investiţiilor, cât şi protejarea celor vulnerabili, afectaţi de creşterile de preţuri - mai spunea Nicolae Ciucă.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că, în primele şase luni de guvernare, s-a pus accentul pe măsurile pentru diminuarea efectelor cauzate de creşterea preţurilor la energie electrică, produse alimentare şi combustibili.

El a mai amintit şi de adoptarea de către guvern a pachetului social care a inclus majorarea salariului minim, a alocaţiilor pentru copii, a pensiilor, precum şi acordarea celei de-a 13-a indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Din opoziţie, Alianţa pentru Unirea Românilor a prezentat un bilanţ negativ al actualei guvernări. Ppreşedintele AUR, George Simion, a susţinut că, în ultimele şase luni de guvernare, PNL, împreună cu PSD, au falimentat România prin dublarea preţurilor la carburanţi, dar şi prin vânzarea gazelor din Marea Neagră, prin adoptarea Legii Offshore.

De asemenea, George Simion a mai arătat că, în cele şase luni de guvernare, coaliţia nu a reuşit să oprească creşterea datoriei publice şi a permis invadarea pieţei româneşti cu produse de import cu o calitate îndoielnică.

Şi USR critică actuala guvernare şi trage un semnal de alarmă, solicitând măsuri urgente pentru redresarea economiei. Liderul interimar al USR, Cătălin Cătălin Drulă, consideră că actualul executiv are, de fapt, contraperformanţe, în condiţiile în care au scăzut investiţiile cu 7%, inflaţia este foarte mare, iar ratele dobânzilor au crescut.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Mai 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste