Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, în pofida ameninţărilor Rusiei.

Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, în pofida ameninţărilor Rusiei că va răspunde cu măsuri tehnico-militare la o nouă extindere a Alinaţei Nord-Atlantice.

Responsabili aliaţi au amintit Moscovei că NATO este o alianţă defensivă şi că decizia unor ţări până acum neutre de a se pune la adăpost în cadrul organizaţiei a fost determinată exclusiv de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Casa Albă a salutat ieri dorinţa Finlandei de a adera la NATO ca şi posibilitatea ca Suedia să facă un anunţ similar. "Sigur că sprijinim politica uşii deschise a NATO şi aspiraţiile fiecărei ţări de a depune cerere de aderare", a spus, în conferinţa de presă de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Jen Psaki: Vom sprijini cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

Cu privire la protestele şi ameninţările Rusiei în legătură cu potenţialul aderării Finlandei la NATO, Jen Psaki a spus: L-aş cita pe preşedintele Finlandei. Nu aş putea răspunde mai bine comentariilor Rusiei. Voi aţi cauzat asta! Uitaţi-vă în oglindă! NATO este o alianţă defensivă, nu este o alianţă ofensivă. Nu există nicio intenţie agresivă din partea NATO, a Statelor Unite, din partea Finlandei sau Suediei faţă de Rusia. Preşedintele Putin a cauzat toate acestea! Să se uite în oglindă! El este cauza susţinerii publice în cele două ţări în ce priveşte aderarea la NATO.

Senatorii americani au promis ieri să aprobe rapid aderarea Finlandei la NATO. /.../ republican al Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului, Jim Risch, a calificat anunţul Finlandei drept "un enorm pas înainte pentru viitorul securităţii transatlantice".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Mai 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste