Ministrul Florin Spătaru: Românii nu vor mai fi victimele dublului standard

Executivul a adoptat ieri o Ordonanţă de Urgenţă care implementează prevederile unei directive europene şi, în acest fel, consumatorii români se aliniază cu cei din Uniune în privinţa drepturilor şi metodelor de protecţie.

Românii trebuie trataţi asemenea tuturor consumatorilor europeni şi nu vor mai fi victimele dublului standard. Executivul a adoptat ieri o Ordonanţă de Urgenţă care implementează prevederile unei directive europene şi, în acest fel, consumatorii români se aliniază cu cei din Uniune în privinţa drepturilor şi metodelor de protecţie.

Ordonanţa introduce clarificări privind practicile incorecte, înşelătoare sau agresive,  a explicat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Sancţiunile - în cazul în care se constată că firmele apelează la astfel de practici - urcă, la nivel naţional, până la echivalentul în lei a două milioane de euro, iar pentru cazuri excepţionale, transnaţionale, care sunt specificate în directiva europeană, se poate ajunge până la un procent de 4 % din cifra de afaceri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Aprilie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste